• Brez kabla
 • Varno in še bolj enostavno
 • Nadzor nad polnjenjem v avtomobilu

Brezčično / indukcijsko polnjenje

Sistem deluje na osnovi magnetnega polja med tuljavo, nameščeno v tleh v garaži ali na parkirnem prostoru na ulici, ki elektriko oddaja, ter tuljavo v vozilu, ki energijo sprejema.

Doseg avtomobila, ki se polni na brezžični polnilnici je popolnoma primerljiv z dosegom, ko vozilo enak čas polnimo s pomočjo polnilnega kabla.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

 


 

ZNAČILNOSTI BREZŽIČNEGA POLNJENJA

 • brez kabla
 • varno in še bolj enostavno
 • nadzor nad polnjenjem v avtomobilu

Kako poteka brezžično oz induktivno polnjenje

Prenos energije v električno vozilo poteka s pomočjo magnetnega polja. Polnjenje poteka z enofaznim izmeničnim tokom (nivo 1 - tok 15-20 A, napetost 120 V in nivo 2 - tok 32 A, napetost 230V), pri čemer ne potrebujemo kabla, ampak se vozilo zapelje nad polnilno postajo, ki je lahko nameščena v garaži, na parkirišču trgovskega centre ali celo v križišču oz na cesti. Prednost je tudi galvanska ločitev polnilnice od električnega vozila.

Uporaba brezžičnega polnjenja

Brezžično oz induktivnega polnjenje bo na tržišču na voljo predvidoma leta 2017, električni avtomobili znamke Mercedes in BMW pa naj bi bili s tovrstno tehnologijo opremljeni že v letu 2016.

V naslednji, zahtevnejši in dražji fazi, pa je prilagoditev infrastrukture, predvsem cest, ki bo omogočala, da se bodo vozila polnila kar med vožnjo (prvi testi se bodo v Veliki Britaniji začeli že 2016).

 


 

Tehnologija, ki premika svet!


Proizvajalci avtomobilov, podjetja, ki gradijo infrastrukturo, mestne oblasti in organizacije po celem svetu že prepoznavajo pozitiven vpliv, ki ga lahko ima brezžično polnjenje tako na množično uporabo EV in PHEV kot tudi kot vzpodbuda in podpora trajnostnemu transportnemu ekosistemu.

   

Efacecovo brezžično polnjenje

Brezžično polnjenje bo e-mobilnosti prineslo velik zagon. Novo, trajnostno tehnologijo bo postavilo daleč pred staro, bencinsko. Efacec Electric Mobility je licenciral tehnologijo HALO za brezžično polnjenje podjetja Qualcomm. Obstoječe tehnične rešitve so komercialno zanimive in s tem je je Efacec naredil še en korak bližje k vzpostavljanju trajnostnega transportnega sistema.

Z uporabo Qualcommove tehnologije Halo Efacec namerava izboljšati učinkovitost in uporabnost polnjenja električnih vozil, saj bi vključitev brezžičnega polnjenja v obstoječo (ali novo) infrastrukturo zmanjšalo potrebo po polnilnih kablih in poenostavilo ter še dodatno pohitrilo proces polnjenja električnih vozil.

Preberi več > 

Želite biti med
prvimi, ki boste imeli
HOMEcharger?

Izpolnite kontaktni obrazec.

Left
 • *
 • *
 • *
 • *
 • Skladno z določili nove uredbe o varovanju osebnih podatkov (UREDBA (EU) 2016/679) - v angleščini General Data Protection Regulation (v nadaljevanju GDPR), ki je stopila v veljavo 25. 5. 2016, uporabljati pa se začne neposredno in hkrati v vseh državah članicah s 25. 5. 2018 smo vas dolžni obvestiti oz. prejeti vaše soglasje za obdelavo in shranjevanje vaših osebnih podatkov. V vezi tega vam sporočamo, da nad posredovanimi podatki nudimo lasten nadzor in da jih bomo uporabili izključno za potrebe izdelave informativne ponudbe za katero se zanimate in ne za pošiljanje reklamnih novic, promocijskih obvestil itd.
  S klikom na gumb "Pošlji" se tako strinjate, da podjetji Plan-net, d.o.o. in Plan-net solar, d.o.o. poslane podatke uporabljata za pošiljanje ponudb in statistično obdelavo

Right
Captcha